Select Page

Skupina Zavoda dovolj je, sestavljena iz preživelih zlorab, njihovih domačih in strokovnih sodelavcev se je v sredo, 26. aprila 2023 na trgu svetega Petra v Vatikanu udeležila splošne avdience.

Skupina se je srečala s papežem Frančiškom, ki je že seznanjen z delom Zavoda Dovolj je. Po osebnem srečanju s člani skupine, je Frančišek skupino nagovoril.

Frančišek je pred skupino vstal z vozička. S to simbolno gesto smo začutili spoštovanje in pozornost. Veseli smo bili njegovih besed podpore, med katerimi bi posebno poudarili naslednje:

»Oprostite.«

»Delajte nemir.«

»Borite se in nadaljujte z bojem.«

»Vaš boj bo preprečil, da bi še drugi trpeli.«

»Razkrinkajte slabe pastirje.«

Ob sklepu je skupino blagoslovil in omenil, da si še vedno želi obiskati Slovenijo.

V popoldanskem času je isto skupino na sedežu Inštituta za antropologijo in skrbi za človekovo dostojanstvo sprejel p. Hans Zollner, vodilni strokovnjak za preventivo v katoliški Cerkvi.

Na vabilo kardinala Seán P. O’Malleya se je skupina udeležila svete maše v cerkvi San Giovanni della Pigna in po njej doživela prijeten sprejem.

V četrtek, 27. aprila pa se je na vabilo p. Hansa Zollnerja skupina udeležila svete maše s študenti, ki so v Rimu na študiju celostne zaščite človekovega dostojanstva.

Popoldne pa je skupina sklenila svoj obisk s srečanjem s Papeško komisijo za zaščito mladoletnih v prostorih, ki so od nedavnega prvenstveno namenjeni preživelim zlorab v katoliški Cerkvi.

© Fotografija VaticanMedia